Eco taxi gebeuren.

Het zal duidelijk zijn ik vind het milieu een belangrijk onderwerp en als ik in mijn werk minder milieu belastend kan zijn is dat extra meegenomen.
Maar ik wil meer. In Amsredam is de levensverwachting lager onder andere omdat de luchtkwaliteit vrij slecht is.
Wij taxiondernemers zouden dus onze verantwoordelijkheid moeten nemen en zorgen dat we zelf zo min mogelijk bijdragen aan die vervuiling.
Uiteraard moeten we wel ons brood verdienen en als het onmogelijk is dat schoner te doen dan is het helaas jammer.
Maar er komen steeds schonere auto's, was lpg alg algemeen (maar door verschillende oorzaken de laatste jaren minder interessant) nu zijn er elektro auto's en de ondertussen wel degelijk interessante aardgas auto's.

Bestaat lpg uit propaan en butaan en kan het in een tank met maximaal 10atm druk aardgas ( metaan) gaaat als cng, compressed natural gas, in een tank met een druk van 200 atm en heeft dus een compleet ander systeem nodig. Ook is er het verschil dat lpg daalt en aardgas stijgt waardoor aardgas bij een eventueel lek minder gevaarlijk is en 24uur per dag bij onbemande tankstations getankt kan worden, in tegenstelling dus tot lpg.
Nu verkopen de meeste aardgas pompen groengas, dat is dus vergist biologisch materiaal opgewerkt tot dezelfde kwaliteit als het aardgas in het aardgasleidingnet.
Orangegas, het groengas bedrijf met de meeste cng pompen in en rond Amsterdam, koopt zijn gas voornamelijk bij waternet (de rioolzuivering) in Amsterdam. Waternet produceert het, pompt het in het normale aardgasleidingnet en Orangegas koopt het en verkoopt vervolgens de hoeveelheid die ze inkopen. Zo kan het dus zijn dat feitelijk degne die vlakbij waternet wonen op 'stront' koken en degene die groengas kopen bij een orangegaspomp feitelijk rijden op gas uit Slochteren. Bij de pomp betaal je dus voor de producktie van het groengas ongeveer zoals dat ook werkt bij groene stroom.
Bij rijden op aardgas is de uitstoot van fijnstof en nox (de veroorzaker van onder andere zure regen) bijna nul, co2 uitstoot is slechts iets lager dan bij een vergelijkbare diesel. Maar door groengas te kopen kun je ook dat feitelijk wegstrepen omdat anders het metaan waarschijnlijk gedeeltelijk vrij in de lucht kwam en metaan is een nog grotere veroorzaker van de opwarming van de aarde dan co2.

Hierboven de Orangegaspomp bij de makro in Duivendrecht.
Hieronder, op de betaalautomaat staat het groengas aangegeven als CNG.
Hierboven de Mercedes E CNG met daarachter een Orangegas directeur.
Hieronder, de vulnippel voor aardgas zit naast de bezinevulopening,
Onder, de kofferbak is nog acceptabel echter er ontbreekt een reserveband en ja zelfs een thuiskomertje kost weer wat plaats in de kofferbak waardoor de ruimte voor grote koffers toch wat beperkt wordt.
De Mercedes E CNG is net als de "gewone" E een mooie auto die prima rijdt, al is de standaard 5 traps automaat niet zo soepel. Jammer dat er geen E CNG station versie is.