Zoektocht.

De zoektocht naar de voor mij ideale taxi was lastig dit maaal. O ja ik hoopte 10 jaar geleen al in een taxi op waterstof rond te rijden maar waterstof is nog steeds niet een haalbaar iets voor een taxi.
Rond half 2012 hoorde ik over Orangegas zij kwamen met pompen waar biogas/groengas getankt kan worden. Feitelijk de gas versie van groene stroom maar dan dus eigenlijk groen aardgas.
Toen natuurlijk moest ik bekijken welke auto's er leverbaar waren op cng (aardgas/biogas(metaan) onder 200bar druk). Voor taxi geschikte auto's zijn dat er niet heel veel. Ik had proef gereden in de mercedes E CNG, helaas was daarvan alleen de sedan versie leverbaaar en door de aardgas tanks was de kofferruimte nogal beperkt, aangezien een volwaardig reservewiel voor een taxi eigenlijk wel een vereiste is.
Ook had ik een proefrit gemaakt met een Fiat Doblo, een zeer ruim en best mooie bestelauto maar dan in de personenversie.
Hij reed ook best goed en is redelijk goedkoop, Voor even 30.000euro heb je een behoorlijk aangeklede versie. Voor mij werd het hem niet omdat de verkoper het eerst had over mogenlijkheid tot extra garantie, wat niet mogelijk bleek voor taxi's. De auto best zwaar is en mij een 1.4 liter motor toch wat klein leek. De handvatten aan de binnenzijden achter zo vreemd zijn dat ik mij al bij elke gast een rondje auto zag maken, toch niet echt gewenst als mensen snel uit dienen te stappen op plekken met stopverboden en dergelijke.
Een andere auto waar ik een proefrit in gemaakt had was de Toyota Plugin Prius.
Die auto rijdt zeer fijn. Voornaamste reden dat ik die auto niet kocht was dat ik de indruk kreeg dat ze, Toyota, de auto niet geschikt vond, kwalitatief, voor een taxi. Geen extrra garantie en ook niet met enige korting willen komen waardoor de auto, voor zo'n niet al te grote auto aan de zeer prijzige kant is. Ok de belastingvoordelen waren tot eind 2013 gigantisch maar toch, bij makke na 100.000km hang je met zo'n auto.
Ik had toch wegens omstandigheden snel een nieuwe taxi nodig. Ik maakte een proefrit met een VW Caddy ecofuel, op CNG dus. Maakte wat veel toeren boven de 100km per uur en ook geen mogelijkheden tot extra garantie. Maar ja VW leek/lijkt mij een degelijk merk en er rijden bij verschillende grote taxibedrijven (géén straattaxi's!) al vele VW Caddy's ecofuel, bovendien een vrij ruime auto dus dat werdt hem.
Dankzij niet leverbare kleuren werd de levertijd iets langer dan gewenst maar vooruit. Vanaf half juli 2013 ben ik met mijn milieuvriendelijke toffee bruine hiline, dus de meest luxe versie, VW Caddy te bestellen.

Hieronder dus mijn Caddy bij een Orangegaspomp in de nacht..